Koliko jezika aktivno govorite

linkPotražite nas na Facebooku

Njemački jezik pripada grupi zapadnogermanskih jezika. Njemački je svjetski jezik. Njime govori 128 milijuna ljudi, a službeni je jezik u Austriji, Belgiji, Lihtenštajnu, Luksemburgu, Njemačkoj i Švicarskoj.

Jeste li znali da se njemački jezik nalazi na prvom mjestu po broju govornika u Europskoj uniji, da je drugi jezik po redu što se tiče korištenja na internetu, a treći kod objavljenih knjiga u svijetu.

Oko njemačkog  jezika stvorio se „bauk“. To je strašan jezik, nemoguće ga je naučiti! Vjerovali ili ne iza njemačkog jezika se krije vrlo zanimljiva i bogata kultura jednog naroda koja se tijekom povijesti polako ušuljala i u naš jezik i kulturu. Ljudi u Zagrebu idu nagablec, pozdravljaju se bok, neki se penju po štengama, na šparetu kuhamo ručak. Da, to su sve germanizmi.  Toliko toga volimo, a potječe iz njemačkog govornog područja: Audi, VW, Mozart, Bach, Rammstein, Oktoberfest, Schwarzwald torta, knedle sa šljivama, Heidi Klum, Michael Schumacher…

AD ORBIS d.o.o. poduka stranih jezika | Vlaška 24, 10 000 ZAGREB  |Tel/fax: 01 4929 642 |  GSM: 095 9015 243 | E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
žiro račun: 2360000-1101853320